"DRAPENE I AALST"

 

Med Aksel Hennie,  Ane Dahl Torp og Dennis Storhøi

Regi: Per-Olav Sørensen

 

For ti år siden ble verden rystet av at et ung foreldrepar i byen Aalst i Belgia tok livet av sine to små barn før de selv forsøkte å begå selvmord. Saken fikk sensasjonelle oppslag og de ble framstilt som monstre i media. Teaterstykket "Drapene i Aalst" er basert på forhørene av og rettsaken med de to foreldrene.

 

Vi lever i en tid hvor media teppebomber oss med sensjasjonelle drapshistorier, den ene frykteligere enn den andre. "Orderud", "Josef Fritzl", "Columbine", "trippeldrapet i Tromsø", "knivdrapet på 17.trikken" - vi trenger ikke si mer. Drapssakene er en del av vår felles bevissthet. "Drapene i Aalst" er definitivt en del av Belgias nyere historie. Få drapssaker i den fransk og flamsk-talende delen av Europa har fått større oppmerksomhet. Men hvorfor gjøre et teaterstykke av en så uhyrlig forbrytelse det er å ta livet av egne barn? Blir ikke teatret en del av den underholdningskulturen som overflatisk surfer på drap?

 

Grunnen til at POS Theatre Company vil gjøre dette stykket er todelt. Vi vil forsøke å komme under sensasjons-oppslagene - og den sensasjonelle underholdningen. Teaterstykket er adskillig vondere å forholde seg til. I tillegg framstiller media gjerningsmennene i slike saker som monstre. Det er de ikke, de er mennesker med et sett av helt andre tanker og oppfatninger av virkeligheten enn normalt. Og det er viktig å få innblikk i dette tankesettet for å kunne oppdage og unngå slike uhyrligheter før det er for sent.

 

 

Om de medvirkende:

Ane Dahl Torp (Kathy): En av Norges fremste skuespillere som til tross for sin unge alder allerede har vunnet tre Amandapriser. Hun har en fremragende karriere både innen film, tv og teater. Store roller i filmer som "Gymnaslærer Pedersen", "Uro", "Lønsj", "Ikke naken", i TV-seriene "Kodenavn Hunter", "Svarte penger, hvite løgner", og i stykkene "Katt på hett blikktak", "Hedda Gabler", "Flammefjes" og "Oleanna" - har gjort henne til en av de mest populære skuespillerne i Norge. Hun har spilt mot Aksel Hennie bl.a. på teatret i stykket "Flammefjes" og i filmen "Lønsj". Hun har også samarbeidet med regissør Sørensen i farsen "Boeing Boeing" hvor hun til stor overraskelse for mange også viste et stort komisk talent.

 

 

Aksel Hennie (Kurt): Med hovedrollen i "Max Manus" vil Aksel Hennie for alltid være en gyllen del av Norges filmhistorie. Han har i tillegg mottatt Amanda-priser både som skuespiller ("Jonny Vang og Max Manus") og som regissør ("UNO"). Han har også mottatt filmpriser i Frankrike, Tyskland og Ukraina. Før "Max Manus" var han å se i "Buddy", "Ulvesommer", "Jonny Vang", "UNO" og "Hawaii Oslo" for å nevne noe. Aksel Hennie legger også stemmer på kjente animasjonsfilmer som "Kurt blir grusom" og "Terkel i knipe". På teatret har han bl.a. spilt tittelrollen i "Hamlet", "Flammefjes" (med Ane), "Lommer fulle av stein", og samarbeidet med Sørensen i "TanGhost" ("Gjengangere") hvor Aksel spilte rollen som "Osvald".

 

 

Dennis Storhøi (Stemmen): En av Norgse desidert største teaterskuespillere med en rekke store rolletolkninger på samvittigheten. Hovedroller i "Hvem er redd for Virginia Wolf", "En handelsreisendes død", "Peer Gynt", "La Cage aux Folles", "Breaking the waves", "40" eller "Dracula" for å nevne noe, har gitt ham både Kritikerprisen og Komiprisen. Han har også en omfattende TV og filmkarriere med roller i "Seks som oss" , "Vestavind",  og "Størst av alt" på TV, og "Den 13. krigeren", "Kamilla og tyven", "Salto, salmiakk og kaffe" eller "Varg Veum - kvinnen i kjøleskapet" som gode eksempler på Storhøis bredde som skuespiller. Storhøi og Sørensen har samarbeidet mye både på TV og film.

 

Presse:

Vil treffe foreldrene som drepte barna sine